10.000 bezoekers voor Museumnacht Den Haag

Museumnacht Den Haag

Museumnacht Den Haag

De Museumnacht heeft net als vorig jaar weer tienduizend bezoekers getrokken. Dit keer deden er achtendertig culturele instellingen mee.


De instellingen waren geopend van acht uur ´s avonds tot half twee ´s nachts. Jonge bezoekers konden vanaf vier uur al terecht in het Gemeentemuseum Den Haag. Thema van de museumnacht was dit jaar Royaal. Om het de bezoekers makkelijk te maken reed er een speciale Museumnachtbus.

In het Haags Historisch Museum was een gemaskerd bal en in het Letterkundig Museum gingen ‘selfies’ van Heleen van Royen onder de hamer. De schrijfster was zelf in het museum aanwezig om de kavels van commentaar te voorzien. De veiling bracht in totaal 3.500 euro op. Voor een paneel vol foto’s van borsten, buik, billen, benen en voeten van Van Royen werd 550 euro betaald.

Het was de vijfde keer dat de Museumnacht in Den Haag gehouden werd.

- advertentie -
Prinses Beatrix opent het WOI-paviljoen (Huis Doorn)
Prinses Beatrix opende donderdag op het terrein van Huis Doorn het nieuwe…
KLM Boeing 777-200ER (cc - Patrick Cardinal)
KLM Boeing 777-200ER (cc - Patrick Cardinal)Het Rijksmuseum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: