100.000 bezoekers voor ‘Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen’

De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

De tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen in de Kunsthal in Rotterdam heeft al 100.000 bezoekers getrokken. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dat bekendgemaakt.


De tentoonstelling, die nog tot en met aankomende maandag te zien is, is het resultaat van een samenwerking van vijfentwintig Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea. Voor de tentoonstelling droegen de musea hun meest bijzondere voorwerpen uit hun collectie aan. Televisiemaker Ad van Liempt selecteerde hieruit vervolgens honderd voorwerpen. Aan de hand van deze bijzondere objecten wordt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier verteld.

Bij ieder voorwerp wordt een persoonlijk verhaal verteld. Zo is bijvoorbeeld de vermommingsbril van verzetsstrijdster Hannie Schaft te zien, maar ook een trui gemaakt van hondenhaar in de hongerwinter van 1944-45. Andere bijzondere objecten zijn bijvoorbeeld de capitulatievlag die sergeant-majoor Gerrit van Ommering op de dag van het bombardement op Rotterdam maakte, van een snel weggepakt laken en een bezemsteel. Ook de beruchte SS-vlag en een imposante Cromwell tank waren de afgelopen drie maanden in de Kunsthal te vinden.

Een rest keert weer (Joodse Omroep)De Joodse Omroep…
Oorlogsmonument op Urk
Oorlogsmonument op UrkIn een paar streng christelijke gemeenten…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: