Dark
Light

100 jaar Haarlemmermeerspoorlijnen

Auteur:
1 minuut leestijd

Station Amsterdam Haarlemmermeer – Foto: Museumtramlijn
Op 2 augustus 1912 werden de spoorlijnen van Aalsmeer naar Haarlem en Leiden geopend. Binnenkort is dat precies honderd jaar geleden en daarom is in het Haarlemmermeerstation in Amsterdam de komende tijd een tentoonstelling te zien.

Na de opening van de spoorlijnen van Aalsmeer naar Haarlem en Leiden kwamen er al snel nieuwe spoorlijnen bij. Later werden bijvoorbeeld de lijnen naar Alphen aan de Rijn, Nieuwersluis en Amsterdam Willemspark nog geopend.

In de tentoonstelling



in het Haarlemmermeerstation is onder meer te zien welke routes en monumenten van de Haarlemmermeerspoorlijnen er nog over zijn. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 4 augustus tot eind september 2012 tijdens de rijdagen van de museumtramlijn.

Geïnteresseerden kunnen dan ook een stuk van de Haarlemmermeerspoorlijn berijden, vanuit Bovenkerk naar het Haarlemmermeerstation rijdt de zogenaamde museumtram. Bezoek voor meer info de website van de Electrische Museumtramlein Amsterdam.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×