100 jaar Haarlemmermeerspoorlijnen

Station Amsterdam Haarlemmermeer – Foto: Museumtramlijn

Op 2 augustus 1912 werden de spoorlijnen van Aalsmeer naar Haarlem en Leiden geopend. Binnenkort is dat precies honderd jaar geleden en daarom is in het Haarlemmermeerstation in Amsterdam de komende tijd een tentoonstelling te zien.

Na de opening van de spoorlijnen van Aalsmeer naar Haarlem en Leiden kwamen er al snel nieuwe spoorlijnen bij. Later werden bijvoorbeeld de lijnen naar Alphen aan de Rijn, Nieuwersluis en Amsterdam Willemspark nog geopend.

In de tentoonstelling

- advertentie -in het Haarlemmermeerstation is onder meer te zien welke routes en monumenten van de Haarlemmermeerspoorlijnen er nog over zijn. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 4 augustus tot eind september 2012 tijdens de rijdagen van de museumtramlijn.

Geïnteresseerden kunnen dan ook een stuk van de Haarlemmermeerspoorlijn berijden, vanuit Bovenkerk naar het Haarlemmermeerstation rijdt de zogenaamde museumtram. Bezoek voor meer info de website van de Electrische Museumtramlein Amsterdam.

Cornelis Jonson van Ceulen (1593-1661)Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft…
Portret Prinses Juliana - W. Maris (Foto: Paleis Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: