1000 historische Noord-Hollandse foto’s op de telefoon

Street Museum NL App

De provincie Noord-Holland heeft een gratis mobiele applicatie laten ontwikkelen waarmee ruim duizend Noord-Hollandse foto’s uit collecties van musea en archieven bekeken kunnen worden.

De zogenaamde Street Museum NL App maakt cultureel erfgoed volgens de provincie voor iedereen toegankelijk. De applicatie voor smartphones verbindt het heden met het verleden door oude foto´s, ansichtkaarten en schilderijen te tonen in het straatbeeld van vandaag.Via Facebook, Twitter of e-mail kan het historische beeld vervolgens eventueel gedeeld worden met anderen. Ook is er toeristische informatie beschikbaar.

- advertentie -

De ontwikkelaars van de applicatie:

Heel de provincie Noord-Holland zit in de app, tot aan Den Helder toe. Via een kaartje op de app zie je exact waar de foto’s te downloaden zijn. Zo zie je op je smartphone wat je voorouders zagen toen zij door Noord-Holland liepen.

Street Museum NL is ontwikkeld naar een idee van het Noord-Hollands Archief. De mobiele applicatie wordt donderdag 24 mei officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

3,2 miljoen Belgische krantenpagina's gedigitaliseerdDe Koninklijke Bibliotheek van België…
Foto van het tafellaken van Jasper van Kinschot uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: