100.000 dollar voor Mickey Mouse-poster uit 1928

Foto: Heritage Auctions

In Amerika is een oude poster van Mickey Mouse geveild voor ruim 100.000 dollar. Veilinghuis Heritage Auctions heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om een van de oudste nog intacte posters van het Disney-figuurtje met daarop de tekst The world’s funniest cartoon character (Het grappigste tekenfilmfiguur ter wereld) . De poster dateert uit 1928 en werd gekocht door een anonieme bieder uit Dallas. Hij was bereid 101.575 dollar voor de poster neer te leggen. Omgerekend is dat ongeveer 77.000 euro.

Mickey Mouse was op 15 mei 1928 voor het eerste te zien in een tekenfilm. Het stripfiguurtje debuteerde, samen met zijn vriendin Minnie Mouse, in de film Plane Crazy. In deze eerste film waren de figuurtjes nog niet te horen. Het was een stille film. Echt bekend werd met Mickey Mouse met de film Steamboat Willie die ook in 1928 werd uitgebracht. Het stemgeluid van de muis kwam van niemand minder dan Walt Disney zelf. Later werd de stem van Mickey Mouse onder meer nog ingesproken door Jimmy MacDonald en Wayne Alwine.

- advertentie -


‘Plane Crazy’, het debuut van Mickey Mouse

De gecodeerde brief - Foto: OsenatBij het Franse veilinghuis…
Zegel van de Universiteit LeidenDe studie Godgeleerdheid, de oudste…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: