10.000ste monument gefotografeerd voor Erf-goed.be

Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge – Foto: Erf-goed.be

Op de website www.erf-goed.be zijn sinds dinsdag foto’s van 10.000 monumenten en landschappen in Vlaanderen en Brussel te vinden. Een mijlpaal voor de website die de afgelopen vijf jaar is gerund door vrijwilligers.

Om het vrijwilligersinitiatief een symbolisch duwtje in de rug te geven maakte Geert Bourgeois, de Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, dinsdag een foto van de onlangs gerestaureerde Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge. De minister over het project:- advertentie -

Minister Bourgeois fotografeert de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge

In de sector zijn talrijke vrijwilligers actief die mee zorg dragen voor ons onroerend erfgoed. Het Europese Jaar van het Vrijwilligerswerk is de ideale gelegenheid om hun projecten in de kijker te zetten. Initiatieven zoals deze website maken ons erfgoed bekender bij een breed publiek, en vergroten zo het maatschappelijke draagvlak.

Op de website www.erf-goed.be, een zijproject van archeonet.be, wordt het onroerend erfgoed in Vlaanderen en Brussel gedocumenteerd en toegankelijk gemaakt via internet. Bezoekers kunnen er hun mooiste foto’s doorsturen en zo meewerken aan het uitbouwen van de site. De afgelopen vijf jaar tijd zijn op die manier al 10.000 foto’s verzameld.

Op de site is voor iedere gemeente een kaart te vinden waarop de locatie van de gefotografeerde monumenten en landschappen in detail te bekijken zijn.

Afb: Still YouTubeIn Amerika is onlangs onbekend filmmateriaal van…
Felix Guljé werd op 1 maart 1946 vermoordEen veelbesproken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: