11 maart

Sterfdag van Alexander Fleming (1955)

Alexander Fleming

Op 11 maart 1955 overlijdt de Britse arts en microbioloog Alexander Fleming aan een hartstilstand. De Brit werd wereldberoemd doordat hij in 1928 penicilline ontdekte. Deze uitvinding leidde tot een revolutie in de behandeling van onder meer geïnfecteerde wonden. Alexander Fleming ontving in 1945 de Nobelprijs voor de Geneeskunde. Lees hier meer over de beroemde arts.

10 maart

12 maart

- advertentie -huwelijk-van-prinses-beatrix-en-prins-claus-cc-0-nationaal-archief-e1457597035734
Op 10 maart 1966 treden prinses Beatrix en Claus von Amsberg in…
anscluss-stemming
Op 12 maart 1938 vielen Duitse troepen Hitlers geboorteland Oostenrijk binnen. De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: