’12 Years a Slave’ wint Golden Globe

12 Years a Slave

12 Years a Slave

De historische film 12 Years a Slave van de Britse regisseur Steve McQueen heeft de Golden Globe voor beste dramafilm gewonnen. De Golden Globe’s worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

12 Years a Slave speelt zich af in de negentiende eeuw en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Solomon Northup uit 1853. De film draait over de vrije zwarte man Solomon (Chiwetel Ejiofor) die met zijn gezin in New York woont. Op een dag wordt hij door twee mannen ontvoerd en naar het zuiden van Amerika gebracht waar hij verkocht wordt als slaaf. Aanvankelijk belandt hij bij een vrij vriendelijke molenaar maar die moet hem later verkopen aan een wrede meester (Michael Fassbender). Jarenlang droomt Solomon van een terugkeer naar huis.

Trailer van ’12 Years a Slave’:

Peter Vandermeersch over Nederland en de Eerste WereldoorlogPeter…
The Story of the Jews - Simon SchamaDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: