1,3 miljoen voor originele Kuifje-cover

Afb: Artcurial

Een originele cover van het stripboek Kuifje in Amerika is zaterdag bij het Franse veilinghuis Artcurial geveild voor een bedrag van 1,3 miljoen euro. Het is daarmee de duurste strip ooit.

Dat de cover uit 1932 veel geld zou opbrengen was te verwachten. De vorige eigenaar betaalde er in maart 2008 al ongeveer 7,5 ton voor. De nieuwe eigenaar, die dus 1,3 miljoen euro voor het collector’s item over had, wilanoniem blijven. Een vriend van de koper omschreef de nieuwe eigenaar tegenover journalisten als “een liefhebber”. Het zou hem niet om het record zijn gegaan.

- advertentie -

Originele exemplaren van de cover van Kuifje in Amerika zijn gewild. Voor zover bekend zijn er slechts vijf exemplaren van in omloop.

De Belgische striptekenaar Hergé, pseudoniem van Georges Remi (1907-1983), werd vooral beroemd met zijn verhalen over Kuifje (Tintin), een jongensachtige reporter die de wereld afreist om problemen te bestrijden. Voor originele Kuifje-tekeningen zijn verzamelaars geregeld bereid diep in de buidel te tasten.

Op de cover van de eerste editie van Kuifje in Amerika is de stripheld samen met zijn hondje Bobby te zien in cowboykleren terwijl hij van achteren wordt beslopen door drie indianen.

world-wonders-project-1-gr
Molens van Kinderdijk - World Wonders ProjectGoogle heeft een…
Binnenzijde van het oudst bekende VOC-aandeel. Dit document werd in 2010 door een geschiedenisstudent ontdekt in het Westfries Archief in Hoorn
Het fregat Pieter en Paul op het IJ -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: