14.000 Duitsers geëvacueerd vanwege WOII-bom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Maar liefst 14.000 inwoners van de Duitse plaats Seelze (regio Hannover) moesten afgelopen nacht hun huis uit vanwege de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog.


De twee ton wegende vliegtuigbom van Britse makelij werd maandagmiddag gevonden in een veld. In een straal van twee kilometer moesten omwonenden hun huis verlaten. In dit gebied bevonden zich ook drie verzorgingshuizen en een chemische fabriek. Het verkeer over spoor en water in het gebied werd vanwege de vondst van de bom ook stilgelegd.

Voor de experts was het ontmantelen van de bom een lastige klus omdat het explosief in een leemachtige ondergrond lag. Pas rond vier uur vannacht was de evacuatie voltooid en konden de experts zich met de bom bezig houden. Ongeveer een uur later was het gevaar geweken en konden de bewoners weer terug naar hun huis.

In Duitsland worden nog geregeld explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Vorige maand sloeg een bom nog een groot gat in de Duitse snelweg A3.

- advertentie -
Slag om de IJzer - A. Tolmer, ca. 1918
Fietsen door een verwoest gewest In de periode 18-31 oktober 1914 werd…
De brug over de Kwai rivier - cc
Geallieerde deskundigen hielden het binnen deze termijn voor onmogelijk gezien de ondoordringbaarheid…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: