1500 jaar oude mozaïekvloer gevonden in Israël

Mozaïekvloer die in Aluma gevonden werd (IAA)

Mozaïekvloer die in Aluma gevonden werd (IAA)

Archeologen hebben in Israël een 1500 jaar oude mozaïekvloer gevonden. De ontdekking werd gedaan tijdens opgravingen voorafgaand aan de bouw van een nieuwe buurt bij Moshav Aluma. De Israel Antiquities Authority heeft dat bekendgemaakt.


De onderzoekers stuitten hier enkele maanden geleden op de resten van een kerk uit de Byzantijnse tijd. Deze kerk, die destijds een regionale functie zou hebb en gehad, was 22 meter lang 12 meter breed. Het religieuze bouwwerk had een middenschip met twee zijbeuken die van elkaar geschieden waren met marmeren zuilen.

De archeologen stuitten ook op een goed bewaard gebleven mozaïekvloer met daarin onder meer afbeeldingen van een zebra, schildpad, wilde zwijnen en verschillende vogels. Bij de vloer werd een Griekse inscriptie gevonden met daarin de namen van Jezus en Maria en de naam van de persoon die opdracht gaf voor het aanleggen van de mozaïekvloer.

Getijden- en gebedenboek. Handschrift op perkament. Noordelijke Nederlanden, ca. 1438
Getijden- en gebedenboek. Handschrift op perkament. Noordelijke Nederlanden,…
De uitvinding van de rooms-katholieke kerk - Peter…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: