1,6 miljoen voor oprichtingspapieren Apple

Foto: Sotheby’s

Bij een telefonische veiling zijn de oprichtingspapieren van computerbedrijf Apple geveild voor een bedrag van 1,6 miljoen dollar. Tien keer meer dan veilinghuis Sotheby’s verwachtte.

De oprichtingspapieren dateren uit 1976 en zijn ondertekend door Ronald Wayne, Steve Wozniak en Steve Jobs. De documenten zijn gekocht door de zakenman Eduardo Cisneros. Op zijn twitterpagina laat hij weten blij te zijn dat hij nu eigenaar is van een stukje Amerikaanse geschiedenis.Apple werd op 1 april 1976 opgericht door Ronald Wayne, Steve Wozniak en de eerder dit jaar overleden Steve Jobs. Ronald Wayne is de minst bekende oprichter. Hij verliet het bedrijf al na enkele dagen. Hij verkocht zijn aandeel van tien procent destijds voor een bedrag van 800 dollar aan de andere twee oprichters. Vandaag de dag zou dat aandeel enkele miljarden dollars waard zijn.

- advertentie -

Wayne is overigens ook de man die het eerste logo van Apple maakte, een tekening van natuurkundige Isaac Newton, zittend onder een appelboom.

Hr.Ms. Zuiderkruis - Foto: DefensieDe Hr.Ms. Zuiderkruis, een van…
Lier op de Ferrariskaart De Vlaamse minister Geert Bourgeois…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: