16 miljoen voor schilderij Vincent van Gogh

Een schilderij van Vincent van Gogh is dinsdagavond bij Christie’s in Londen geveild voor een bedrag van 16 miljoen euro. Het werk was afkomstig uit de collectie van de vorig jaar overleden actrice Elizabeth Taylor.

Het schilderij – getiteld Vue de l’Asile et de la Chapelle de Saint-Rémy – dateert uit 1889. Het kwam in 1963 in bezit van Elizabeth Taylor. Haar vader zou het schilderij toen voor 92.000 pond hebben gekocht.

De Van Gogh heeft volgens

- advertentie -Christie’s tot haar dood in maart 2011 in de huiskamer van Elizabeth Taylor gehangen.

Wie het schilderij gekocht heeft is niet bekend. Naast het schilderij van Van Gogh werden er ook doeken van Claude Pissarro en Edgar Degas geveild. De rest van de collectie van Taylor wordt woensdag geveild.

Museum aan de Stroom in AntwerpenIn Museum aan de…
Heilige Christoforus - Jeroen Bosch, ca. 1496-1505Op een beroemd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: