175.000 dollar voor debuut Superman

Voorkant van de eerste editie van Action Comics

Bij een veiling in Amerika is deze week een eerste exemplaar van het stripboek Action Comics verkocht. De strip is bijzonder omdat stripheld Superman hierin voor het eerst voorkomt.

Op de voorkant van de strip is te zien hoe de superheld een groene wagen weggooit. In 1938 hoefden kopers slechts 10 dollarcent te betalen voor de strip.


Voor de Action Comics #1 die deze week werd geveild is een bedrag neergelegd van 175.000 dollar. Dat lijkt veel maar is het niet. Het geveilde exemplaar verkeert in slechte staat. Voor een gaaf exemplaar zou minimaal 1 miljoen dollar betaald zijn.

- advertentie -

Superman is een van de populairste en bekendste comic-figuren aller tijden en verscheen dus voor het eerst in 1938. Geestelijk vaders van de superheld zijn Joe Shuster en Jerry Siegel.

Detective Comics #27

Een ander icoon uit de stripgeschiedenis is Detective Comics #27. In deze strip debuteerde in 1939 een andere beroemde stripheld: Batman. Superheld Batman is een bedenksel van comictekenaars Bob Kane en Bill Finger. Eerstgenoemde kwam naar eigen zeggen op het idee van een vleermuisman als superheld, nadat hij een tekening van Leonardo da Vinci van een ornitopter had gezien.

Gerelateerde boeken:

Themakanaal Holland Doc 24 zendt op 26 juni en 3 juli de…
Guldenpostzegels met daarop de beeltenis van koningin BeatrixPostzegels waarop…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: