17de-eeuwse kunstwerken door dak Hermitage Amsterdam

(Evert Elzinga - Hermitage Amsterdam)

(Evert Elzinga – Hermitage Amsterdam)

Voor de grote tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw worden in de Hermitage Amsterdam een groot aantal schuttersstukken uit de Gouden Eeuw bijeengebracht. Vanwege de grote afmetingen – het grootste doek meet ruim 3 bij 6 meter – moesten enkele werken vorige week met behulp van een kraan via het dak van het museum naar binnengebracht worden.


Speciaal voor deze operatie werd het dak van het museum aangepast. De schilderijen, alle eigendom van de gemeente Amsterdam, zijn afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum. De tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw opent op 29 november voor het publiek.

In de presentatie staan meer dan dertig groepsportretten uit de zeventiende en achttiende eeuw centraal. De enorme schilderstukken worden aangevuld met andere schilderijen en objecten, waaronder Rembrandts Anatomische les van Dr. Deijman. Samen illustreren ze volgens de musea “het verhaal van het voor Nederland zo typerende collectieve burgerschap”. Deze ‘broers en zussen’ van De Nachtwacht zijn vanwege hun formaat zelden te zien.

(Evert Elzinga - Hermitage Amsterdam)

(Evert Elzinga – Hermitage Amsterdam)

Koning Willem-Alexander heropent het Mauritshuis – © Patrick Post (Mauritshuis)
Koning Willem-Alexander heropent het Mauritshuis – © Patrick…
Museumnacht Rotterdam
Volgend jaar is er geen Rotterdamse Museumnacht omdat verschillende organisaties die voorheen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: