180.000 historische objecten New York Public Library gratis te downloaden

De openbare bibliotheek van New York, de New York Public Library, heeft 180.000 objecten uit de eigen collectie online gezet. Ze zijn sinds kort gratis te downloaden en mogen voor vrijwel alle toepassingen gebruikt worden.

Een aanzienlijk deel van de collectie van de bibliotheek stond al online. Het gaat onder meer om foto’s, oude kaarten, tekeningen en postkaarten. Sinds kort zijn de stukken vrij te gebruiken en in hoge resolutie te downloaden. Ze zijn door de bibliotheek in het publiek domein geplaatst.

Fifth Avenue

Om het publiek in aanraking te brengen met de collectie heeft de bibliotheek een aantal aardige online projecten opgezet. Zo kan men bijvoorbeeld tijdreizen in Fifth Avenue, een van de beroemde straten van New York. Op een speciale site plaatste de bibliotheek foto’s uit 1911 én moderne beelden van Google Street View, zodat de verschillende locaties in beeld vergeleken kunnen worden.

Fifth Avenue

Fifth Avenue

Mansion Maniac

Ook aardig is Manson Maniac, een pagina waarop bezoekers op een speelse manier kennis kunnen maken met oude bouwplannen van New York. Op Pac-Man-achtige manier loopt men door de gebouwen en bouwt men stukje bij beetje een pand in het New York van de vroege twintigste eeuw.

- advertentie -
Mansion Maniac

Mansion Maniac

Boek: The New York Public Library

Het Panamakanaal - cc
Op 1 januari 1881 wordt een begin gemaakt met de aanleg van…
State of the Union van Ronald Reagan in 1983
De State of the Union wordt ook wel eens de Amerikaanse variant…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: