19 december

‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens verschijnt (1843 )

A Christmas Carol – Charles Dickens, 1843

Op 19 december 1843, een paar dagen voor kerst, verschijnt het boek A Christmas Carol van Charles Dickens. De eerste oplage bestaat uit zesduizend exemplaren en is binnen een week uitverkocht.

A Christmas Carol is een van de bekendste boeken uit de Britse literatuur. Het boek verscheen meer dan honderdvijftig jaar geleden maar spreekt nog altijd tot verbeelding. De hoofdpersoon is Ebenezer Scrooge, een oude en verbitterde vrek die in nacht van kerst een aantal dromen heeft en tot inkeer komt.

Lees ook: Charles Dickens: ‘A Christmas Carol’

18 december

20 december


leopold-ii-1853
Leopld I in 1853 - Schilderij van Nicaise De…
Vincent van Gogh verliest een deel van zijn oor (1888) [caption id="attachment_19997"…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: