2 maart

King Kong gaat in première (1933)

King Kong poster uit 1933

Op 2 maart 1933 ging de film King Kong in New York in première. De film werd een enorm succes. Nog hetzelfde haar verscheen er een vervolg: The Son of Kong.

King Kong

King Kong werd gebaseerd op een verhaal van Edgar Wallace en geregisseerd door Merian C. Cooper en Ernest B. Schoedsack. In de film ontdekt een groep filmmakers op het zogenaamde Skull Island een reuzenaap die door de lokale bewoners als een god wordt vereerd. Deze bewoners ontvoeren op een dag actrice Ann Darrow (Fay Wray) en offeren haar aan de enorme gorilla. Die wordt echter verliefd op haar.

De film werd onder meer een groot succes door voor die tijd spectaculaire beelden waarin te zien is hoe King Kong op het Empire State Building staat en vliegtuigen uit de lucht plukt.

- advertentie -

1 maart

3 maart

Verschillende uitgaven van King KongTrailer van King Kong (1933)

Oprichting van de Vereeniging van Nederlandsche Gemeenten (1912) Congres…
Internationale Vrouwendag Postzegel uit de Sovjet-Unie ter gelegenheid van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: