20 april

Eerste aflevering van Swiebertje op televisie (1955)

Swiebertje

Op 20 april 1955 is op de Nederlandse televisie de eerste aflevering van de kinderserie Swiebertje te zien. De serie komt voort uit een reeks kinderboeken van de hand van John Henri uit den Bogaard.

Hoofdrolspeler van de serie was de landloper Swiebertje die het steeds aan de stok kreeg met veldwachter Bromsnor. Andere prominenten rollen waren er voor juffrouw Saartje en Malle Pietje. De rol van Swiebertje werd vertolkt door acteur Joop Doderer.

- advertentie -

19 april

21 april

Gerelateerde uitgavenvijf-dagen-in-mei-still
Terugkijken: Die 5 dagen in meiIn aanloop naar de…
De vijf hoofpersonen in 'Unsere Mütter, Unsere Väter' in de zomer van 1941
Vijf vrolijke gezichten op een zwart-witfoto. Drie jongens en twee meisjes in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: