200.000 kunstwerken Rijksmuseum te bezichtigen via Google

Sinds woensdag zijn alle meesterwerken van het Rijksmuseum te vinden op Google Arts & Culture, de website van het Google Cultural Institute. De digitale collectie bestaat uit zo’n 200.000 objecten. Daarmee is het Rijksmuseum het best vertegenwoordigde museum op Google Cultural Institute.

Ook kan iedereen vanaf vandaag met behulp van Google Street View door alle gangen van het negentiende-eeuwse museumgebouw dwalen en het gerenoveerde interieur bekijken. Gecombineerd met een smartphone en Google Cardboard kan het Rijksmuseum tot leven worden gebracht in Virtual Reality. Tegelijkertijd met de opname van de digitale collectie in Google worden er ook vijf nieuwe digitale tentoonstellingen geopend. Deze gaan over Jan Steen, de Nachtwacht, Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn en de Nederlandse goudsmit Joannes Lutma.

Bij Google Cultural Institute zijn 1.000 internationale instellingen aangesloten. De website bereikt online meer dan 40 miljoen mensen per jaar. De eigen website van het Rijksmuseum trekt jaarlijks 6 miljoen bezoekers.

Link: Rijksmuseum bij Google Arts
Zie ook: Boeken uitgegeven door het Rijksmuseum

- advertentie -
Rijksmuseum Google Street View

Rijksmuseum Google Street View

Joop Kropff, Ter herinnering aan de TT races te Assen, 24 juni 1933, olieverf op doek op paneel
Het Drents Museum heeft een bijzonder schilderij aangekocht dat de TT-race in…
Sinterklaasjournaal
Het Afrika Museum in Berg en Dal heeft de schoenen gekocht die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: