2000 euro voor negentiende-eeuwse vibrator

Bij het gerenommeerde veilinghuis Christie’s is onlangs een negentiende-eeuwse vibrator geveild voor een bedrag van 2000 euro. Dat was 900 euro meer dan verwacht.

Tegenwoordig worden vibrators gebruikt als seksspeeltje. Het onlangs geveilde apparaat had echter een heel ander doel. Het werd vooral gebruikt bij de behandeling van hysterische vrouwen, zo meldt Christie’s. Pas in de vrije jaren zestig van de vorige eeuw deed de vibrator zijn intrede als seksspeeltje.

Kaartspelende eekhoorns

De negentiende-eeuwse vibrator werd in 1893 ontworpen door de arts Benjamin Boyd. Hij is gemaakt van celluloid en wit metaal. Het antieke apparaat werd begin deze maand geveild tijdens een ‘buitengewone’ veiling. Behalve de vibrator werden bijvoorbeeld ook twee opgezette kaartspelende eekhoorns geveild.

Openingsfoto: De 19e-eeuwse vibrator (Christies)

- advertentie -
Löss in China (cc - Till Niermann)
Löss in China (cc - Till Niermann)Het zogenaamde…
William Shakespeare
William ShakespeareHet volledige oeuvre van William Shakespeare is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: