2000 jaar geschiedenis bij DOMunder

De stad Utrecht is sinds dinsdag een historische attractie rijker: DOMunder. Het ondergrondse museum in het hart van het Domplein laat bezoekers 2000 jaar geschiedenis van Utrecht en Nederland beleven. De opening van het belevingscentrum werd begin deze week verricht door minister Jet Bussemaker.


Archeologen hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan op het Domplein. De werkzaamheden zijn nog lang niet klaar, maar er is al wel zoveel opgegraven dat er een ondergrond archeologisch museum geopend kon worden.

Bezoekers kunnen in het centrum rondleidingen volgen. De komende tijd kunnen bezoekers ook zelf getuige zijn van de voortzetting van de opgravingen. Er is verder een app ontwikkeld waarmee het gebied virtueel bezocht kan worden.

Korte reportage over DOMunder:

- advertentie -
Publiciteitsfoto van Grace Kelly uit 1954
Prins Albert van Monaco heeft dinsdag in Paleis Het Loo een tentoonstelling…
Gerestaureerde schilderij van Hendrick van Anthonissen, mét walvis (Fitzwilliam Museum)
Het Fitzwilliam Museum in Cambridge is lange tijd eigenaar van een schilderij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: