2000 jaar oud Romeins theater gevonden in Kent

In het Engelse graafschap Kent hebben archeologen restanten gevonden van een groot Romeins theater van tweeduizend jaar oud. Dat melden verschillende Britse kranten.

Het zou gaan om een zogenaamd cockpit-theater. In Europa zijn in totaal al zo’n honderdvijftig van dit soort theaters gevonden. Volgens Paul Wilkinson, directeur van de Kent Archaeological Field School, is het echter voor het eerst dat er een in Groot-Brittannië is gevonden.


Wilkinson hoopt dat de site snel de status van historisch monument krijgt, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden en het theater bewaard kan blijven voor toekomstige generaties.

- advertentie -

De vondst werd gedaan op een heuvelrug in de buurt van de plaats Faversham in het graafschap Kent. Naast resten van de orkestbak zijn ook onderdelen van een klein podium gevonden. In dit podium zitten kleine gaten. Mogelijk waren die bedoeld voor de afwatering bij voorstellingen die gebruik maakten van water.

Het theater zou plaats hebben geboden aan maar liefst 12.000 bezoekers. Vermoed wordt dat het onder meer gebruikt werd voor religieuze festivals. In de buurt van het theater zijn ook twee Romeinse badhuizen gevonden. De komende tijd wordt nader onderzoek gedaan.

Het kerkje in Näfels - Foto: CC/Marco ZanoliEen boer…
Noordelijke povincies geven 1 miljoen aan culturele instellingenDe provincies…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: