22 mei

Duitsland en Italië ondertekenen het Staalpact (1939)

Ondertekening van het Staalpact. Link graaf Galeazzo Ciano

Op 22 mei 1939 ondertekenen Duitsland en Italië het zogenaamde Staalpact. De ondertekening vindt plaats in Berlijn door de ministers van Buitenlandse Zaken van Italië en Duitsland, graaf Galeazzo Ciano en Joachim von Ribbentrop.

De landen spreken af nauw samen te blijven werken. Daarnaast wordt afgesproken dat de landen elkaar ook op militair vlak zullen steunen. Zo beloven de landen bijvoorbeeld om in geval van oorlog onmiddellijk hulp en ondersteuning te verlenen. Ook spreken ze af onderling geen separate wapenstilstand te tekenen.

21 mei

- advertentie -

23 mei

Gerelateerde boeken:sgp-560
De Staatkundig Gereformeerde Partij wordt opgericht (1918) Logo van…
PSV wint de Europacup I (1988) Op 25 mei 1988 wint voetbalclub…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: