2300 jaar oud dorp gevonden in Israël

Luchtfoto van het 2300 jaar oude dorp

Luchtfoto van het 2300 jaar oude dorp

In Israël zijn resten gevonden van een 2300 jaar oud dorp. De Israëlische Oudheidkundige Dienst (IAA) heeft dat bekendgemaakt.

Het dorp werd tussen augustus 2013 en januari 2014 opgegraven. Dit tijdens de aanleg van een gasleiding naar Jeruzalem. Vanwege de vondst van het historische dorp is de aanleg van deze leiding enigszins veranderd. De IAA hoopt dat het gebied een toeristische trekpleister wordt.


De archelogen vermoeden dat het dorp zo´n twee eeuwen is bewoond tijdens de Tweede-Tempelperiode (ca. 500 v.C. tot 70 na Christus).

De vindplaats is ongeveer 750 vierkante meter groot. Er zijn resten gevonden van enkele stenen huizen en een netwerken van stegen. Vermoedelijk huisvestte iedere woning één familie. De huizen hadden meerdere kamers en een open binnenplaats. Hoe het dorp heette is niet bekend.

- advertentie -

Waarom de bewoners het dorp na twee eeuwen verlieten is ook niet duidelijk. Vermoed wordt dat economische problemen een rol speelden.

Gezichtsurn uit de eerste eeuw die bij Nijmegen gevonden is
Fragmenten die van de Torvosaurus gurneyi gevonden zijn

[caption id="attachment_40591" align="alignnone" width="800"] Fossiel van de Torvosaurus tanneri - Foto: CC

De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: