Dark
Light

2300 jaar oud dorp gevonden in Israël

Auteur:
1 minuut leestijd

Luchtfoto van het 2300 jaar oude dorp
Luchtfoto van het 2300 jaar oude dorp (Foto: IAA)
In Israël zijn resten gevonden van een 2300 jaar oud dorp. De Israëlische Oudheidkundige Dienst (IAA) heeft dat bekendgemaakt.

Het dorp werd tussen augustus 2013 en januari 2014 opgegraven. Dit tijdens de aanleg van een gasleiding naar Jeruzalem. Vanwege de vondst van het historische dorp is de aanleg van deze leiding enigszins veranderd. De IAA hoopt dat het gebied een toeristische trekpleister wordt.

De archeologen vermoeden dat het dorp zo´n twee eeuwen is bewoond tijdens de Tweede-Tempelperiode (ca. 500 v.C. tot 70 na Christus). De vindplaats is ongeveer 750 vierkante meter groot. Er zijn resten gevonden van enkele stenen huizen en een netwerken van stegen. Vermoedelijk huisvestte iedere woning één familie. De huizen hadden meerdere kamers en een open binnenplaats. Hoe het dorp heette is niet bekend. Waarom de bewoners het dorp na twee eeuwen verlieten is ook niet duidelijk. Vermoed wordt dat economische problemen een rol speelden.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×