24 april

De Staatkundig Gereformeerde Partij wordt opgericht (1918)

Logo van de SGP

Op 24 april 1918 werd de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) opgericht. De behoudende christelijke (reformatorische) partij wil politiek bedrijven volgens Bijbelse normen.

De SGP deed in 1918 voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen maar behaalde toen geen zetel. In 1922 behaalde de partij wel één zetel (van de in totaal honderd zetels die de Kamer toen telde). Vanaf die tijd is de SGP onafgebroken in de Tweede Kamer vertegenwoordigd geweest. De SGP is de enige partij van voor de oorlog die nog altijd in het parlement zit. Andere oudere partijen zijn sinds die tijd opgeheven of opgegaan in andere partijen.

23 april

- advertentie -

25 april

Gerelateerde boeken:Wierookvak dat in de tentoonstelling is te zien -…
Anne Zernike werd geboren als oudste van zeven kinderen in een onderwijzersgezin.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: