24 maart

Robert Koch maakt bekend dat hij de bacterie heeft ontdekt die tuberculose veroorzaakt (1882)

Mycobacterium tuberculosis

Op 24 maart 1882 maakt de Duitse medicus Robert Koch bekend dat hij de bacterie heeft ontdekt die tuberculose veroorzaakt, de zogenaamde tuberkelbacterie (Mycobacterium tuberculosis). Voor zijn ontdekking ontving hij in 1905 de Nobelprijs voor de Geneeskunde. Eerder had Koch ook al de oorzaak van miltvuur ontdekt.

Samen met Lous Pasteur wordt Robert Koch beschouwd als de grondlegger van de bacteriologie.

23 maart

- advertentie -

25 maartanscluss-stemming
Op 12 maart 1938 vielen Duitse troepen Hitlers geboorteland Oostenrijk binnen. De…
Christiaan Huygens ontdekt Titan (1655) Titan Op 25 maart…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: