2,4 miljoen euro voor debuut Superman

Voorkant van de eerste editie van Action Comics

Voorkant van de eerste editie van Action Comics

Bij online veilinghuis eBay is een zeldzame strip uit 1938 verkocht voor maar liefst 2,4 miljoen euro. Het gaat om een eerste exemplaar van het stripboek Action Comics. Deze strip is bijzonder omdat stripheld Superman er in debuteert.


Volgens het veilinghuis gaat het vermoedelijk om het hoogste bedrag dat ooit is neergelegd voor een stripalbum. Het geveilde exemplaar verkeert nog in uitstekende staat. Op de voorkant is te zien hoe de superheld een groene wagen weggooit. In 1938 hoefden kopers slechts 10 dollarcent te betalen voor de strip.

In 2011 werd al eens 1,9 miljoen euro neergelegd voor een Action Comics No. 1.

Superman is een van de populairste en bekendste comic-figuren aller tijden en verscheen dus voor het eerst in 1938. Geestelijk vaders van de superheld zijn Joe Shuster en Jerry Siegel.

- advertentie -

Detective Comics #27

Een ander icoon uit de stripgeschiedenis is Detective Comics #27. In deze strip debuteerde in 1939 een andere beroemde stripheld: Batman. Superheld Batman is een bedenksel van comictekenaars Bob Kane en Bill Finger. Eerstgenoemde kwam naar eigen zeggen op het idee van een vleermuisman als superheld, nadat hij een tekening van Leonardo da Vinci van een ornitopter had gezien.

Richard Attenborough - cc
Richard Attenborough - ccDe Britse acteur en regisseur…
'Versteende keutel' van Gerard Reve
'Versteende keutel' van Gerard ReveDe veiling van spullen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: