24uur Nijmeegse Geschiedenis

24uur Nijmeegse Geschiedenis

24uur Nijmeegse Geschiedenis

Nijmegen doet dit jaar opnieuw uitgebreid mee aan de Maand van de Geschiedenis. Het centrum van de stad staat in het weekend van 18 tot en met 20 oktober helemaal in het teken van de eigen geschiedenis.

Het thema van de geschiedenismaand is dit keer Vorst & Volk. Vierentwintig uur lang, verdeeld over drie dagen, organiseren tal van Nijmeegse organisaties, instellingen, verenigingen en individuen historische activiteiten die aansluiten bij dit thema. De organisatie:

“Koningen, koninginnen, keizers, boeren, burgers en buitenlui: ze maken allemaal hun opwachting in de rijke geschiedenis van Nijmegen. Volkse verhalen en vorstelijke gebruiken lopen als een rode draad door de geschiedenis van Nijmegen en haar burgers. Van krakersrellen en volksopstanden tot koninklijke intochten en vorstelijke residenties: de relatie tussen vorst en volk laveert al eeuwen lang tussen haat en liefde.”

Bezoekers kunnen tijdens het geschiedenisweekend bijvoorbeeld alles leren over de geschiedenis van de Valkhofburcht, maar er zijn ook lezingen en wandelingen. Verder kunnen bezoekers in de stad terecht voor een beklimming van de Stevenskerk beklimmen of voor historische hapjes. Kijk voor een uitgebreid overzicht van alle activiteiten op: www.maandvandegeschiedenis.nl/nijmegen

G-Geschiedenis – Kruistocht tegen de baltenADVERTENTIENu in de…
Honderdduizenden Vietnamezen hebben dit weekend afscheid genomen van hun legendarische generaal Vo…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: