25 februari

Februaristaking (1941)

Februaristakingvlag die in 2009 werd teruggevonden. Deze vlag werd na de oorlog gebruikt tijdens herdenkingen van de staking van 25 en 26 februari 1941

Op 25 februari 1941 legden tienduizenden Amsterdammers het werk neer. Ze gingen de straat op om te demonstreren tegen de Duitse bezetter. Enkele dagen tevoren waren 427 jonge Joodse mannen bij razzia’s opgepakt en naar een concentratiekamp afgevoerd. De staking sloeg over naar andere plaatsen in Nederland en staat tegenwoordig bekend als de Februaristaking.

Lees hier meer over de Februaristaking.

24 februari

- advertentie -

26 februari

Gerelateerde uitgaven:Februari-staking Amsterdam, 1941

Samuel Colt krijgt octrooi op de Colt revolver (1836) Buffalo Bill rond…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: