250.000 bezoekers voor kampterrein Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Het voormalige kampterrein van Kamp Westerbork is afgelopen jaar bezocht door ongeveer 250.000 mensen. Het herinneringscentrum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het Herinneringscentrum zelf ontving afgelopen jaar meer dan 130.000 bezoekers.

Dit jaar verwacht het centrum opnieuw veel bezoekers. Onder meer vanwege de 70-jarige herdenking Eerste transport. Op 15 juli 1942 werden 1135 Joden vanuit Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd. Van hen overleefden er slechts acht de oorlog.

- advertentie -Met ingang van 1 januari 2012 is de bestuurlijke structuur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork gewijzigd. Met de invoering van het Raad van Toezicht-model is Dirk Mulder directeur-bestuurder geworden. De nieuwe voorzitter van de RvT is Doeko Bosscher (1949), sinds 1991 hoogleraar Eigentijdse Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

SS Port Nicholson - Foto: Sub Sea ResearchAmerikaanse schatzoekers…
Foto: Onroerend ErfgoedDe Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: