26 december

De computer wordt uitgeroepen tot TIME Machine of the Year (1982)

TIME Person of the Year (1982)

Sinds 1927 roept het populaire Amerikaanse tijdschrift TIME ieder jaar iemand uit tot ‘persoon van het jaar’. Op 26 december 1982 wordt er voor het eerst een object tot ‘machine van het jaar’ uitgeroepen, namelijk de computer.

In 1927 is de Amerikaans luchtvaartpionier Charles Lindbergh de eerste Amerikaan die door TIME uitgeroepen wordt tot ‘persoon van het jaar’. De afgelopen decennia waren het niet altijd helden die door TIME betiteld werden als de belangrijkste persoon van dat jaar. Ook beruchte leiders als Adolf Hitler (1938) en Jozef Stalin (1939) sierden al eens de cover van het Amerikaanse magazine.

In 1982 werd de computer uitgeroepen tot ‘machine van het jaar’. TIME gaf hiermee aan dat de computer definitief zijn intrede had gedaan in het leven van de mens.

- advertentie -

25 december

27 december


Vrede van Gent (1814) Ondertekening van de Vrede van…
De Gadsden Purchase (1853) Postzegel ter herinnering aan de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: