26 februari

Geboortedag van Buffalo Bill (1846 )

Buffalo Bill rond 1875

Op 26 februari 1846 wordt Buffalo Bill geboren. Deze Amerikaanse volksheld vocht in verschillende Indiaanse oorlogen en maakte naam als verkenner en jager op groot wild. Hij werkte ook enige tijd voor de Pony Express, een avontuurlijke transportdienst.

Buffalo Bill, geboren onder de naam William Frederick Cody, werd het bekendst door zijn zogenaamde Wild west show waarmee hij door Europa en Amerika reisde. In 1890 trad ook de beroemde indiaan Sitting Bull toe tot dit reizend gezelschap dat verschillende geschiedenissen uit het wilde westen naspeelde.

25 februari

- advertentie -

27 februari

Gerelateerde boeken:Still uit Argo - © 2012 Warner Bros Niet…
De Rijksdag in Berlijn wordt in brand gestoken (1933) [caption id="attachment_21138" align="alignnone"…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: