30 maart

Prins Willem Alexander en Máxima maken hun verloving bekend (2001)

Op 30 maart 2001 maken prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta op de nationale televisie bekend dat ze zich verloofd hebben.

Balkonscene op de huwelijksdag – Foto: CC

Het huwelijk werd een klein jaar later, op 2 februari 2002, voltrokken in de Beurs van Berlage in Amsterdam, door de toenmalige burgemeester Job Cohen. De kerkelijke inzegening vond hierna plaats in de Nieuwe Kerk, door dominee Carel ter Linden.

- advertentie -

De trouwplechtigheid werd door miljoenen televisiekijkers gevolgd. Hoogtepunt van de dienst was een muzikaal optreden van Carel Kraayenhof. Hij speelde op de bandoneon het meeslepende en ietwat droevige nummer Adios Nonino (“Dag Vadertje”). Prinses Máxima hield het hierbij niet droog. Een ander hoogtepunt was de beroemde balkonscène met “de kus”.

29 maart

31 maart

Gerelateerde boeken:Kernongeval van Three Mile Island (1979) Kerncentrale Three Mile…
De Eiffeltoren wordt ingehuldigd (1889) [caption id="attachment_21699" align="alignnone" width="560"]Eiffeltoren in Parijs Op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: