300 jaar oude viool voor 12-jarig meisje

De Grancino-viool – Foto: NMF

De twaafjarige Noa Wildschut mag de komende tijd een driehonderd jaar oude viool van Giovanni Battista Grancino bespelen. Het instrument is door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) beschikbaar gesteld aan het viooltalent.

De Grancino-viool – Foto: NMF

Volgens het fonds heeft Noa in de viool van Grancino “haar ideale partner” gevonden. De viool werd in 1714 in Milaan gebouwd door Giovanni Battista Grancino.

Het NMF geeft muziekinstrumenten, meestal strijkinstrumenten, in bruikleen aan talentvolle musici. In vijfentwintig jaar heeft het fonds al ongeveer 1750 muzikanten aan een instrument geholpen.

- advertentie -

Ontplooiing

Noa Wildschut is volgens het fonds hét viooltalent van de toekomst. De Francino zou haar in staat stellen haar “grote talent tot volle ontplooiing te laten komen”. Het NMF:

De aankoop van de viool voor Noa werd mogelijk gemaakt door genereuze schenkingen van de vorige eigenaresse van de viool, mevrouw Marianne Geugjes en van een stichting die anoniem wenst te blijven.

De viool werd in 1991 gerestaureerd door de Haagse vioolbouwer Willem Bouman. Het zou zijn wens zijn geweest dat de viool uiteindelijk bij het NMF terecht zou komen.

Gerelateerde boeken:

Foto: gazzettadelsud.itIn Calabrië, in het zuiden van Italië, hebben…
Jozef Stalin
Standbeeld van Stalin in Gori - Foto: CCEen groot…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: