3000 jaar oude graven gevonden in Pakistan

Foto die is vrijgegeven door het Italiaanse minsiterie van cultuur

Italiaanse archeologen hebben in Pakistan graven gevonden die meer dan 3000 jaar oud zijn. Het ministerie van cultuur van Italië heeft dat bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan in de Swat-vallei die jarenlang werd gecontroleerd door de Taliban. Italiaanse archeologen doen al sinds de jaren vijftig onderzoek in het gebied. Het onderzoek vond plaats bij Udegram, een bergachtige streek in het noordwesten van Pakistan met een boeddhistisch verleden. Dit gebied wordt ook wel het Zwitserland van Pakistan genoemd vanwege de vele bergen valleien en rivieren.

De archeologen wisten dat er bij Udegram graven uit de pre-Boeddhistische periode te vinden moesten zijn. Pas onlangs werden er bijna dertig van deze graven gevonden. Ze bevinden zich zeer dicht bij elkaar en sommigen overlappen elkaar.

- advertentie -

Volgens de archeologen zijn de graven gemaakt tussen het einde van het tweede millennium voor en de eerst helft van het eerste millennium na Christus. Sommige van de graven hebben stenen muren. De mannen werden begraven met onder meer kommen en potten en vrouwen kregen zaken als bronzen haarspelden en kralen mee.

Afb: KNMDeze week is in Amsterdam het eerste zogenaamde…
Foto: ARCOp een terrein in Emmen waar een geheel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: