31 maart

De Eiffeltoren wordt ingehuldigd (1889)

Eiffeltoren in Parijs

Op 31 maart 1889 wordt de Eiffeltoren in Parijs officieel ingehuldigd. Op 6 mei wordt hij officieel geopend door de prins van Wales, koning Edward VII van Engeland.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is hét symbool van Frankrijk en haar hoofdstad Parijs. De toren werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889. Omdat deze tentoonstelling precies honderd jaar na het uitbreken van de Franse Revolutie (1789) plaatsvond, werd hij ook gebouwd om deze revolutie te herdenken.

De driehonderd meter hoge toren bevindt zich aan de oever van de rivier de Seine in het 7e arrondissement van Parijs. Inclusief antenne is de Eiffeltoren 324 meter hoog. Tot 1930 was de Eiffeltoren het hoogste gebouw ter wereld. De bouw van de toren duurde van 1887 tot 1889.

- advertentie -

Zevenhonderd personen dienden een voorstel in voor een gebouw dat tijdens de Wereldtentoonstelling in Parijs gepresenteerd kon worden. Het ontwerp van Maurice Koechlin en Emile Nouguier werd uiteindelijk gekozen. Aannemer voor het project werd Gustave Eiffel en architect Stephen Sauvestre.

30 maart

1 april

Gerelateerde boeken:Prins Willem Alexander en Máxima maken hun verloving bekend (2001) Op 30…
De eerste rit van de Pony Express vertrekt (1860) [caption id="attachment_13334" align="alignnone"…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: