36,6 miljoen voor tekening Rafaël

Hoofd van een apostel – Rafaël, 1519

In Londen is woensdag een tekening van de Italiaanse Renaissancekunstenaar Rafaël geveild voor een bedrag van 36,6 miljoen euro. Veilinghuis Sotheby’s heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om de tekening Hoofd van een apostel. Rafaël maakte deze tekening in 1519 als voorbereiding voor het religiestuk De Transfiguratie dat momenteel in het Vaticaans Museum in Rome hangt. Dat de tekening veel op zou brengen werd verwacht. Sotheby’s schatte de waarde tussen de 12 en 18 miljoen euro.


Aan de verkoop deden verschillende grote verzamelaars mee. Aan het eind waren er nog twee over. Deze telefonische bieders waren maar liefst zeventien minunten in een strijd verwikkeld. Uiteindelijk werd het stuk afgehamerd op 36,6 miljoen euro.

- advertentie -

Rafaël (1483-1520) maakte onder meer fresco’s voor de privévertrekken van de paus, de zogenaamde ‘Stanze’. Verder is hij onder meer beroemd geworden met zijn Madonnna’s, schilderijen van Maria met het kind Jezus.

Op dit moment is in het Teylers Museum in Haarlem een overzichtstentoonsteling te zien met werk van de beroemde renaissance-kunstenaar.

Keira Knightley als Anna Karenina - Still Anna Karenina…
Nederland-RuslandjaarDit jaar is op verschillende manieren stilgestaan bij vierhonderd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: