3D-print van volledige Verboden Stad

3D-print van de Verboden Stad

3D-print van de Verboden Stad

In de Nieuwe Kerk in Amsterdam is momenteel een volledige 3D-print te zien van de Verboden Stad in Beijing.


De Verboden Stad was de plaats vanwaar de Chinese keizers vanaf 1422 hun rijk bestuurden. De stad werd in 1420 voltooid tijdens het bewind van de derde Ming-keizer Yongle en is tot 1924 in gebruik geweest. In de Verboden Stad woonde de keizer met zijn gehele hofhouding, anderen werden niet toegelaten. In 1949 werd de stad volledig opengesteld voor publiek.

In De Nieuwe Kerk is momenteel de tentoonstelling Ming. Keizers, kunstenaars en kooplui in het oude China te zien. In het kader van die tentoonstelling maakte het bedrijf Leapfrog een 3D-print van de Verboden Stad. Het kostte 112 dagen om het schaalmodel (1:300) van de stad te printen, met vier non-stop draaiende printers.

Het schaalmodel is nog tot en met zondag 2 februari in Amsterdam te zien. Daarna verhuist hij naar het Nanjing Museum in China.

- advertentie -
Edmond Classen - Foto: CC / Mieremet, Rob / Anefo
Eric Lawson als Marlboro Man

[caption id="attachment_40032" align="alignleft" width="265"] Eric Lawson als Marlboro Man

De Amerikaanse acteur Eric…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: