4 miljoen euro voor restauratie synagogen Antwerpen

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft een premie van ruim 4,1 miljoen euro toegekend voor de restauratie van twee synagogen in Antwerpen.

Een premie van 1.643.000 euro is toegekend aan de Israëlitisch Orthodoxe gemeente Machsike Hadass voor de restauratie van de synagoge in de Oostenstraat te Antwerpen. Het gaat om de hoofdsynagoge van de Israëlisch Orthodoxe Gemeente Machsike Hadass en is het enige religieuze gebouw in Antwerpen dat in art nouveau is ontworpen. Mede daarom werd het in 2003 beschermd als monument.

Door vochtinsijpeling is er echter schade aan het monument. Zowel het exterieur als het interieur is toe aan een restauratie. Na de werken blijft de synagoge in gebruik voor de eredienst.

Synagoge Shomre Hadas (Onroerend Erfgoed)

Synagoge Shomre Hadas (Onroerend Erfgoed)

Synagoge Shomre Hadas

Geert Bourgeois kent een premie van 2.510.000 euro toe aan de Israëlische Gemeente van Antwerpen voor de restauratie van de Shomre Hadas Synagoge in de Bouwmeesterstraat te Antwerpen. Deze synagoge dateert van 1893 en is sinds 1976 beschermd als monument. Na de werken blijft de synagoge in gebruik voor de eredienst.

- advertentie -

Boek: De Joden Van Antwerpen

Wandkleed met Franciscus die de stigmata ontvangt in een landschap met dieren, Oudenaarde, ca. 1600-1650, Museum Godshuis Belle, Ieper.
Henk van Os, kunsthistoricus en voormalig directeur van het Rijksmuseum, heeft eind…
Sint-Janskerk in Hoorn (cc - Eldovani)
Op 15 oktober 1953 werd de zogenaamde Zondagswet aangenomen. In deze wet,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: