4 ton voor restauratie kasteel Zonnebeke

Kasteel Zonnebeke – Foto: Ruimte & Erfgoed

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een restauratiepremie van ruim 400.000 euro toegekend aan het kasteel van Zonnebeke.

Het geld is bedoeld voor de restauratie van de gevels en het dak van het kasteel. Ook zullen de
balkons van het landhuis en de monumentale schouwen onder handen genomen worden. Het beschermde kasteel herbergt sinds 2002 het Memorial Museum Passchendaele 1917.

In de achttiende eeuw

- advertentie -fungeerde het kasteel als de abtswoning van de verdwenen Augustijnenabdij. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het kasteel voor een groot deel vernield. Minister Bourgeois over de premietoekenning:

Deze restauratiepremie past in de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog in 2014-2018. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is niet alleen het kasteel, maar ook de hele streek van Zonnebeke verwoest. In 1924 is de wederopbouw van het kasteel aangevat in het centrum van het dorp. Het is een mooie, materiële getuigenis van de wederopbouwarchitectuur kort na de Eerste Wereldoorlog.

Het gerestaureerde kasteel en de nabijgelegen museumtuin gaan als het aan de minister ligt de komende jaren veel WOI-toeristen trekken.

achilleion-terras-gr
Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden staat de komende maanden in…
Gewone inktDe CIA, de buitenlandse inlichtingendienst van de Verenigde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: