40.000 euro voor schilderijen Adolf Hitler

Een veilinghuis in Neurenberg heeft zestien schilderijen geveild die gemaakt zouden zijn door Adolf Hitler. De werkjes brachten gezamenlijk 40.000 euro op.

Volgens veilinghuis Weidler zijn het allemaal echte werken van Hitler. De authenticiteit is in veel gevallen in echter lastig vast te stellen. Een deel van de geveilde werken was afkomstig van pastoor uit Oostenrijk. Het veilinghuis, gevestigd in de stad waar de nazi’s hun partijdagen hielden, verkoopt vaker aquarellen van de beruchte dictator. De geveilde werken zijn gemaakt tussen 1904 en 1925 en zijn allemaal gesigneerd.

Hitler was begin vorige eeuw vastbesloten kunstschilder te worden. Hij werd echter twee keer afgewezen door de kunstacademie in Wenen. In de periode voor de Eerste Wereldoorlog verdiende hij onder meer de kost door beschilderde ansichtkaarten te verkopen aan toeristen. Hoeveel werken Hitler tussen 1909 en 1945 precies maakte is niet bekend.

Lees ook: Hitlers kunstenaarsziel
Meer artikelen over Adolf Hitler

Aquarel van Adolf Hitler (Weidler)

Aquarel van Adolf Hitler (Weidler)

Mein Kampf
Het Openbaar Ministerie heeft besloten in cassatie te gaan in de zaak…
Razzia in woonwagenkamp, 1937. Bundesarchiv
Deze week verschijnt bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff de autobiografie van Zoni Weisz, Zoni.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: