400 jaar betrekkingen met Turkije

Niet alleen de Turkse mannen waren aan het werk, maar ook hun echtgenoten – Foto: Turks Museum Nederland

Dit jaar wordt op verschillende manieren stilgestaan bij het feit dat Nederland en Turkije precies vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen met elkaar onderhouden. Het Haags Historisch Museum presenteert vanaf eind deze maand een tentoonstelling in het Atrium van het Haagse stadhuis.

In deze presentatie worden verschillende facetten van de vierhonderd jaar onderlinge betrekkingen tussen Nederland en Turkije berlicht. Een korte geschiedenis aangevuld met tal van foto’s laat zien hoe Nederland en Turkije hun band hebben opgebouwd. De handelsbetrekkingen komen aan bod, evenals de Turken van de eerste generatie. Tot slot richt de presentatie zich ook op de Turkse Hagenaars, hun migratiegeschiedenis en onze gezamenlijke Haagse geschiedenis.

De tentoonstelling is tot stand gekomen met medewerking van het Turks Museum Nederland, het Turkije Instituut, het Nationaal Archief, het Haags Gemeentearchief, Museum Meermanno en de Bibliotheek Den Haag.

- advertentie -De tentoonstelling wordt geopend op 27 februari en is vervolgens tot en met 11 maart gratis te bezoeken.

De presentatie is een aanloop naar onder andere de tentoonstelling 400 jaar Turkije en Nederland die vanaf 26 april tot en met 2 september 2012 in het Haags Historisch Museum te zien zal zijn. Deze tentoonstelling zal dieper ingaan op de eeuwenoude band tussen Nederland en Turkije, met daarbij speciale aandacht voor de Turken in Den Haag.

Olympia - Foto: CC/Karta24Uit een museum in Olympia dat…
Afb: Historisch Museum EdeHet Historisch Museum Ede besteedt vanaf…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: