43 opmerkelijke verhalen van alle Nederlandse olympische medaillewinnaars op de Winterspelen

43 opmerkelijke verhalen van alle Nederlandse olympische medaillewinnaars op de Winterspelen

43 opmerkelijke verhalen van alle Nederlandse olympische medaillewinnaars op de Winterspelen

In aanloop naar de Winterspelen van Sotsji gingen de journalisten Gerard den Elt en Mariëlle Verstegen samen met fotograaf Marcel Krijger in gesprek met de helden van weleer.

Het leverde niet alleen 43 opmerkelijke verhalen op, maar ook beeldmateriaal dat nog niet eerder is gepubliceerd. Een olympische medaille is de ultieme droom van iedere sporter. Maar is die beloning jaren later nog steeds zo waardevol? Of zijn de herinneringen aan de gebeurtenissen van toen veel belangrijker geworden? De helden van toen vertellen over hun herinneringen en poseren nog een keer met hun olympische medailles. Het verhaal van toen met het beeld van nu.

Tot aan de Winterspelen van Sotsji in 2014 wonnen 43 Nederlandse topsporters een of meerdere olympische medailles. Kees Broekman was in 1952 de eerste Nederlander op een olympisch podium. Het is straks vijftig jaar geleden dat Sjoukje Dijkstra de eerste gouden medaille voor Nederland won op de Olympische Winterspelen van Innsbruck. Ze kregen een hele reeks prominente opvolgers. Voorop Ard Schenk, Yvonne van Gennip en Marianne Timmer, die erin slaagden om drie gouden medailles te veroveren. In een recenter verleden schreef Nicoline Sauerbreij geschiedenis door voor het eerst in de Nederlandse historie van het snowboarden een gouden medaille te winnen op het onderdeel parallelreuzenslalom.

43 opmerkelijke verhalen van alle Nederlandse olympische medaillewinnaars op de Winterspelen
Gerard den Elt, Marielle Verstegen en Marcel Krijger
ISBN: 9789082154603
Paperback, 196 pagina’s
Prijs:

Bestel dit boek bij:

Ard Schenk en Kees Verkerk te gast bij DWDD naar aanleiding van de verschijning van dit boek:

- advertentie -
Behoud van binnenBehoud van binnen is het eerste…
Worm en donder - Geschiedenis van de Nederlandse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: