445.000 euro voor Duitse militaire begraafplaatsen WOI

De Vlaamse regering trekt 445.000 euro uit voor het onderhoud van Duitse militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog op Vlaams grondgebied. Het geld gaat naar de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge in Lommel.

Treurend ouderpaar - Käthe Kollwitz (cc)

Treurend ouderpaar – Käthe Kollwitz (cc)

Het geld is bedoeld voor onderhoud en restauratie van de militaire begraafplaatsen in Langemark-Poelkapelle, Diksmuide-Vladslo, Hooglede en Menen.


Voor de militaire begraafplaats in Langemark-Poelkapelle is 211.000 euro aan restauratiepremies toegekend. Zowel het exterieur als het interieur van het entreegebouw worden onder handen genomen.

Voor het Deutscher Soldatenfriedhof Vladslo is 150.000 euro gereserveerd. Hier liggen 25.644 gesneuvelde Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Op de begraafplaats staan de stenen beelden van een treurend ouderpaar. Deze beelden zijn gemaakt door de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz. In 1914 sneuvelde haar zeventienjarige zoon Peter bij Essen. De begraafplaats in Vladslo wordt binnenkort ook toegankelijker gemaakt voor mindervaliden.

- advertentie -
Drie zusters in Londen, uit de familiekroniek 1914-1918
Drie zusters in Londen, uit de familiekroniek 1914-1918Eric…
De jodenauto - Franz Fuhmann
De jodenauto - Franz Fuhmann'Ik had weliswaar nog…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: