4500 jaar oude haven gevonden in Egypte

Rode Zee – Foto: CC/Kudak

In Egypte zijn resten gevonden van een haven van maar liefst 4500 jaar oud. Het gaat daarmee volgens de onderzoekers om de oudste haven die ooit is ontdekt. Dat meldt onder meer de Daily Mail.

De vondst is gedaan in het gebied genaamd Wadi Al-Jarf, ongeveer honderdtachtig kilometer ten zuiden van de Egyptische stad Suez. De haven werd ooit gebouwd aan de kust van de Rode Zee en is nu ontdekt door een team van een Frans archeologisch instituut.


De archeologen denken dat de haven ooit een van de belangrijkste havens van Egypte was en onder meer gebruikt werd voor het vervoer van koper en andere mineralen.

- advertentie -

Behalve resten van de haven zijn er ook zeer oude papyrusfragmenten gevonden met daarop teksten die een indruk geven van het dagelijks leven ten tijde van farao Cheops. Die regeerde van 2604 tot 2581 voor Christus.

Gerelateerde uitgaven:

rmo-mummiekisten1
Kist van Djedmoet - Foto: Vaticaanse Musea Bij het…
jamestown-botfragmenten-kannibalisme
Botfragmenten die in Jamestown werden gevonden - Still YouTubeAmerikaanse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: