50 jaar Beatles in Nederland

Beatles-dossier Beeld en Geluid

Beatles-dossier Beeld en Geluid

Het is woensdag exact vijftig jaar geleden dat The Beatles naar Nederland kwamen. Beroemd zijn de tour door de Amsterdamse grachten en het concert in Blokker. Veel minder bekend is dat de band op 5 juni een televisie-optreden gaf in Hillegom.

Tot 23 augustus is in het Ford Museum in Hillegom een expositie te zien over dit ‘vergeten optreden’. De expositie is georganiseerd door Frans van der Riet die zelf twaalf jaar oud was toen The Beatles naar ‘zijn dorp’ kwamen. Het optreden bijwonen kon hij niet. Zijn moeder stak daar een stokje voor.

The Beatles in Hillegom

Dossier ‘Beeld en Geluid’

Omdat het vijftig jaar geleden is dat The Beatles naar Nederland kwamen heeft de audiovisuele erfgoedinstelling Beeld en Geluid een digitaal dossier aangemaakt. Met verschillende collecties uit het eigen archief kijkt de instelling terug op de historische gebeurtenissen van juni 1964. Bekijk het dossier hier

- advertentie -

Lees ook: Kleurenfoto’s van The Beatles in Blokker opgedoken

Martelarenplein in Brussel / ccVierentwintig grote musea in…
Boslandschap met een vrolijk gezelschap in een wagen - Meindert Hobbema
Het Rijksmuseum in Amsterdam voor de Eregalerij een schilderij van de zeventiende-eeuwse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: