50.000 euro voor schoenen Marie Antoinette

De schoenen van Marie Antoinette

Bij een veiling in Parijs zijn dinsdag schoenen van de Franse koningin Marie Antoinette (1755-1793) geveild. De zijden schoenen brachten maar liefst 50.000 euro op.

Marie Antoinette was de vrouw van de Franse koning Lodewijk XVI en liet in 1793 tijdens de Franse Revolutie het leven onder de guillotine. Bij het Franse volk was ze niet erg geliefd. Veel Fransen waren niet te spreken over haar verkwistende levensstijl terwijl het land te kampen had met een grote financiële crisis. Samen met haar man legde ze een enorme verzameling kunst en meubilair aan.

De schoenen die geveild werden kreeg Marie Antoinette in 1775 van een lid van haar hof. Ze zijn vooral bijzonder omdat de vorstin ze gedragen zou hebben tijdens haar verblijf in de gevangenis. De groene zijden schoenen (maat 35,5) werden geveild bij veilinghuis Paris Druout en brachten dus 50.000 euro op. Het veilinghuis verwachtte vooraf dat de schoenen ongeveer tienduizend euro zouden opbrengen.

- advertentie -

Belle van Zuylen - Bron: Collectie Stichting Slot Zuylen,…
[caption id="attachment_8825" align="alignleft" width="265"]Zelfportret Rembrandt (1658) De Radboud Universiteit Nijmegen bouwt aan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: