500ste aflevering ‘Schatgraven’ op Paleis Het Loo

Zondag 13 maart aanstaande worden op Paleis Het Loo opnames gemaakt voor de 500ste aflevering van het tv-programma ‘Schatgraven’ van Omroep Gelderland. Een team van deskundige taxateurs beoordeelt meegebrachte kunst en curiosa. De speciale jubileumuitzending wordt 1 april uitgezonden.

Taxateurs op het gebied van schilderijen, porselein, glas en aardewerk, klokken, goud- en zilverwerk, sieraden, textilia, boeken en grafiek, poppen(huizen) en speelgoed beoordelen voorwerpen die de bezoekers meenemen. Presentator Peter van den Hout vertelt:

“Het merendeel van de bezoekers wil gewoon informatie. En daar hoort natuurlijk ook de vraag bij: hoeveel is het waard? Maar voor veel mensen is dat niet de hamvraag.”

Het Stallencomplex van Paleis Het Loo is zondag 13 maart het decor voor de speciale jubileumuitzending ‘Schatgraven’. Het Stallencomplex is bereikbaar via de hoofdingang aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn en is zondag 13 maart gratis toegankelijk. Voor een bezoek aan het paleis is een geldig entreebewijs nodig.

Boek: Tussen kunst en kitsch – 101 ontdekkingen

- advertentie -
Mini-museum in lege etalage V&D in Nijmegen
https://www.youtube.com/watch?v=aNpLkSceWTk Weinig zo mistroostig als een leeg winkelpand. Vanwege het faillissement van…
Gerestaureerde Sint Bavo bezocht door prinses Beatrix
Vrijdagmiddag is in bijzijn van prinses Beatrix de restauratie van het middelschip…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net