501 dingen die u moet weten over geschiedenis

501 dingen die u moet weten over geschiedenis

501 dingen die u moet weten over geschiedenis

Slag bij Hastings – Zimmermanntelegram – de Alamo – Varkensbaai – Ardennenoffensief – Bestorming van de Bastille – Charge van de Lichte Brigade – Gutenbergs drukpers – Pearl Harbor – de Lusitania – Watergate – Bloedbad van Peterloo – Kristallnacht – Magna Charta – Vrede van Versaille – Boston Tea Party – VOC – Washington steekt de Delaware over – Reformatie – Slag om Stalingrad…

Wees eens eerlijk: wat weet u over deze onderwerpen, afgezien van de naam? Hoe ouder we worden, hoe meer we vergeten en hoe minder tijd we hebben om de belangrijkste feiten uit ons hoofd te leren. Ooit ga ik dat eens uitzoeken, zegt u tegen uzelf. Nou, die dag is gekomen, dus welkom in dit geschiedenisboek voor beginners!

Dit boek beschrijft de wereldgeschiedenis in chronologische volgorde, uitgaand van de vijf W’s: het Wie, Wat, Wanneer, Waar en Waarom van alles wat u over de grote wereldgebeurtenissen zou moeten weten. Tegen de tijd dat u dit leerzame boek heeft gelezen, weet u meer over de belangrijkste historische gebeurtenissen dan 98 procent van de wereldbevolking en heeft u tegelijk een paar fabels ontkracht. U hoeft alleen maar te lezen en te genieten!

501 dingen die u moet weten over geschiedenis
Alison Rattle & Alex Woolf
ISBN: 9789048308583
Uitgever: Veltman
Paperback, 256 pagina’s
Prijs: € 12,50

Bestel dit boek bij:

Fout goud - Roel Janssen
Fout goud - Roel JanssenBoek over de grootste…
Broers - Bernice Rubens
Broers - Bernice RubensEen familieroman in de traditie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: